BELEVING

The Salon Experience Event is een uniek en premium belevingsevent voor dynamische kappers, opgebouwd rond 3 grote thema’s: inspiratie, beleving en ‘The Salon Experience Awards’.

Een gastronomisch galadiner afgewisseld met moderne hairdressing shows van de beste (inter)nationale topkappers. Met live entertainment, een toppresentatie en als afsluiter een spetterende afterparty met open bar waarbij een live DJ zorgt voor de juiste beats.

INSPIRATIE

Richard Mannah

AntiGravity

Helemaal vanuit New York én voor het eerst op een Belgisch podium opende Richard Mannah met zijn show AntiGravity. Met meer dan 25 jaar ervaring op 3 continenten en een bekroning tot Hairdresser of the Year 2011/2012 op de British Hairdressing Awards behoort hij tot de wereldtop. Als International Guest Artistic Director bij Joico reist hij de wereld rond voor shows en workshops. Richard toonde ons kapsels met veel metallic, zowel in de kledij als in het haar, waarbij hij demonstreerde dat je soms ook tegen de zwaartekracht kan ingaan. Topwerk! 

SEE MORE

Hayden Cassidy

BARBER ALS ROEPING

Heel jong, cool en nog maar 5 jaar actief in de barberwereld. Dat is Hayden Cassidy uit Dublin. Ze ontdekte barber zijn als haar roeping na een beenblessure, waardoor ze gedwongen werd om haar voetbalcarrière op te geven. Nu is Hayden één van Europa’s beste barbers die gender stereotypen doorbreekt. Met een simpele, cleane en redactionele stijl als handelsmerk toonde ze op het podium waarom ze, terecht, tot de meest gevraagde barber educators behoort. Een tondeuse, een schaar en een kam, dat waren de benodigdheden waarmee ze haar verhaal en tips en tricks deelde. Impressionant!

SEE MORE >

Sophia Hilton

Not An Ordinary Show

Ze behoort tot één van de coolste vrouwen in de industrie én ze stond op ons podium: Sophia Hilton! Ze is eigenaar van ‘Not Another Salon’ en ‘Not Another Academy’ in Londen en één van de meest gevraagde educators in de UK. Met kleur als stokpaardje zorgde ze voor een energieke, vrolijke en kleurrijke show die haar  titel van ‘Queen of Colour’ alle eer aandeed. In haar creaties maakte ze op een ludieke manier een knipoog naar Mc Donalds en paste ze een balayage toe met… siliconen! Een show met lef!

SEE MORE

Frédéric Pavard for Alexandre de Paris

HAUTE COIFFURE

Afsluiten deden we in stijl. Franse luxe werd perfect vertegenwoordigd door Frédéric Pavard voor Alexandre de Paris. Als Ambassador en Educator van het merk demonstreerde hij zijn ongelooflijke skills en supersnelle vingerwerk op verschillende modellen en toverde zo prachtige opsteekkapsels tevoorschijn. De aanwezigen keken met open mond toe tijdens de show waarbij ook  gespeeld werd met licht en donker. Heel fascinerend om te zien!

SEE MORE

AWARDS

Voor het tweede jaar op rij werden The Salon Experience Awards uitgereikt. Ditmaal in maar liefst 8 categorieën! Deze awards vormen de ultieme waardering en erkenning voor grensverleggende salons en kappers. Dé bekroning voor vernieuwende kappers die klantenbeleving centraal plaatsen.

Dit zijn de winnaars:

SUSTAINABLE SALON

Een beloning voor het meest duurzame salon dat dagdagelijks investeert in het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Natuurlijke producten, ecologisch meubilair en materiaal, duurzame technologieën voor verwarming en water, aanwezigheid van groen en planten,…

Ferber Hair & Style

NEW TALENT

Met deze award willen we kappers jonger dan 30 jaar erkenning geven die elke dag het beste van zichzelf geven om zichzelf en hun salon naar een hoger niveau te tillen. Jong, dynamisch talent, gebeten door leren en gemotiveerd te investeren in zijn/haar toekomst.

Martijn Vanzieleghem

NEW SALON

Deze award bekroont een salon dat tussen 1 oktober 2018 en 30 september 2019 werd opgestart en voor een unieke beleving zorgt. Wij selecteerden 5 salons die elk op hun unieke manier beleving brengen voor hun klanten. Elk salon kreeg bezoek van de jury en van een mystery visitor, waardoor we een professionele score aan een consumenten score koppelden.

Color Bar by Gitte

METAMORPHOSE

.

In deze categorie gingen we op zoek naar een salon dat op dezelfde locatie een volledige verbouwing of metamorfose onderging. Ook hier stond beleving voor de klant centraal. De genomineerde salons uit deze categorie kregen eveneens allemaal bezoek van de jury en van een mystery visit.

.

Mod’s Hair Hasselt

BARBER SALON

Welke nieuwe (of vernieuwde) hotspot focust voor 100% op barbieren en biedt de beste volledige grooming service aan? Daar gingen we voor deze award naar op zoek. Ook hier werden 5 salons genomineerd die bezoek kregen van de jury en van een mystery visitor.

Rodolphe Brussels

DIGITAL INFLUENCER

Deze award is een beloning voor de digitale creatieveling die investeert in de professionele online aanwezigheid van zijn/haar salon en dat bovendien op een unieke én vernieuwende manier doet. Voor deze award deed de jury een uitgebreide screening van de sociale media, Google score én website van alle kandidaten.

Color Bar by Gitte

LIFETIME ACHIEVEMENT

In deze categorie wilden we een uitzonderlijke kapperscarrière bekronen, van een stylist die een buitengewoon creatieve bijdrage heeft geleverd aan de kappersindustrie. Afkomstig uit een kappersfamilie, meer dan 40 jaar ervaring, een eigen salon én een eigen academie met zowel nationale als internationale bekroningen en prijzen, samenwerkingen met de grootste merken en designers, en door Intercoiffure Mondial verheven in de Ridder orde.

William De Ridder

EDUCATOR

De educator van dit jaar is iemand die het voorbije jaar op een continu niveau opleiding gaf. Die als ambassadeur voor zijn merk in België en daarbuiten shows en collecties presenteerde en duizenden mensen inspireerde. Die tijd en energie steekt in het uitbouwen van een eigen educatieplatform. En iemand die, als enige Belg ooit, op de Tribu-te Show in Parijs stond…

Ludovic Beckers