BELEVING

The Salon Experience Event is een uniek en premium belevingsevent voor dynamische kappers, opgebouwd rond 3 grote thema’s: inspiratie, beleving en ‘The Salon Experience Awards’.

Een gastronomisch galadiner afgewisseld met moderne hairdressing shows van de beste (inter)nationale topkappers. Met live entertainment, een toppresentatie en als afsluiter een spetterende afterparty met open bar waarbij een live DJ zorgt voor de juiste beats.

INSPIRATIE

Richard Mannah

AntiGravity

Helemaal vanuit New York én voor het eerst op een Belgisch podium opende Richard Mannah met zijn show AntiGravity. Met meer dan 25 jaar ervaring op 3 continenten en een bekroning tot Hairdresser of the Year 2011/2012 op de British Hairdressing Awards behoort hij tot de wereldtop. Als International Guest Artistic Director voor Joico reist hij de wereld rond voor shows en workshops. In de collectie van Richard vormde de zilveren styling met metallic accenten een perfecte combinatie met de prachtige zachte pasteltinten. In zijn editorial looks demonstreerde Richard hoe je tegen de zwaartekracht ingaat. Topwerk!

 

SEE MORE

Hayden Cassidy

BARBER ALS ROEPING

De uit Dublin afkomstige Hayden Cassidy ontdekte – na een beenblessure die haar dwong haar voetbalcarrière op te geven – dat barbering haar roeping is. De carrière van deze coole en gedreven jongedame is nog jong maar Hayden is absoluut een blijver! Met haar cleane en redactionele stijl als handelsmerk toonde Hayden waarom ze, terecht, tot de meest gevraagde barbereducators van Europa behoort. Hayden presenteerde een rauwe urban collectie met gevarieerde kapsels: kort en pittig, (half)lang en afro. De wintercollectie van de Brusselse designer Giuseppe Virgone zorgde ervoor dat ook de styling on point was. Impressionant.

SEE MORE >

Sophia Hilton

Not An Ordinary Show

Authentiek, extravert en enorm getalenteerd. Eén van de coolste vrouwen in de industrie. Eigenares van ‘Not Another Salon’, ‘Not Another Academy’ en ‘Not Another Social’. Eén van de meest gevraagde educators ter wereld. Sophia Hilton uit Londen is het allemaal. Op ons podium toonde ze dat kleur haar stokpaardje is en deed ze ook haar titel ‘Queen of Colour’ alle eer aan! In de collectie maakte ze op een ludieke manier een knipoog naar Mc Donalds en paste ze een balayage toe met… siliconen! Sophia, haar collega Harriet Stokes én de uit Londen meegereisde drag queens speelden de zaal op een energieke en creatieve manier plat. Een absoluut hoogtepunt!

SEE MORE

Frédéric Pavard for Alexandre de Paris

HAUTE COIFFURE

De live shows werden afgesloten in stijl. Franse luxe werd perfect vertegenwoordigd door Frédéric Pavard, Ambassador en Educator voor Alexandre de Paris. Hij toonde zijn supersnelle vingerwerk in een prachtige opsteekcollectie. De Haute Couture galajurken in de Belgische driekleur in combinatie met de neon lichtaccenten in de styling van het haar werden éénmalig en exclusief voor ‘The Salon Experience’ gepresenteerd. Fascinerend!

SEE MORE

AWARDS

Voor het tweede jaar op rij werden The Salon Experience Awards uitgereikt. Ditmaal in maar liefst 8 categorieën! Deze awards vormen de ultieme waardering en erkenning voor grensverleggende salons en kappers. Dé bekroning voor vernieuwende kappers die klantenbeleving centraal plaatsen.

Dit zijn de winnaars:

SUSTAINABLE SALON

Onze jury vond ‘Ferber Hair & Style’ uit Luxemburg de terechte winnaar. In hun groep van 13 salons volgt men 17 verschillende maatregelen om op een economisch verantwoorde manier te werken. Zo planten ze een boom per uitgevoerde kleuring, gebruiken ze LED-verlichting en milieuvriendelijke wasmachines én filteren ze het water met binchotan om plastic te verminderen.

Ferber Hair & Style

NEW TALENT

Martijn is 25, heeft een eigen salon, geeft opleiding aan andere kappers, is Redken Artist en verrichtte al backstage werk op grote (mode)shows. Redenen genoeg voor de jury om hem in deze categorie als winnaar aan te duiden.

Martijn Vanzieleghem

NEW SALON

Een vernieuwend concept dat focust op kleur. Uitsluitend op afspraak en gesloten op zaterdag. Het concept ‘pink’ klopt tot in de kleinste details, zowel in het salon als de (online) communicatie. Uniek volgens de jury.

Color Bar by Gitte

METAMORPHOSE

.

Mod’s Hair uit Hasselt kreeg een complete metamorfose: de rustgevende groene color zone, afzonderlijke barbershop, privé wellness ruimte én Mod’s Bar zorgen voor een zen totaalbeleving.

.

Mod’s Hair Hasselt

BARBER SALON

Rodolphe overtuigde de jury met een luxueus kader waar heren terecht kunnen voor een knip- en/of scheerbeurt. Of voor een complete grooming-experience: haar, baard, manicure, pedicure en zelfs massages.

Rodolphe Brussels

DIGITAL INFLUENCER

Frequent origineel en creatief communiceren. Kwalitatieve foto’s. Een goede mix van foto’s, video’s en tutorials. Reactieve communicatie met fans. Een professionele website en goede Google score. De jury was gecharmeerd door het totaalconcept van Color Bar by Gitte.

Color Bar by Gitte

LIFETIME ACHIEVEMENT

De bekroning voor een uitzonderlijke carrière en een fantastisch man! William is een icoon en leverde een buitengewone bijdrage aan de kappersindustrie. Afkomstig uit een kappersfamilie, 40 jaar ervaring, een eigen salon én academie met nationale en internationale bekroningen en prijzen, samenwerkingen met de grootste merken en designers,…

William De Ridder

EDUCATOR

Een toptalent in opleiding en educatie. Iemand die anderen motiveert, inspireert en gidst. Het voorbije jaar gaf Ludovic continu opleiding, als ambassadeur voor zijn merk en bij het uitbouwen van een eigen educatieplatform. Hij creëerde eigen collecties, gaf shows in binnen- en buitenland én stond op belangrijke beurzen en events als de Tribu-te Show in Parijs.

Ludovic Beckers