BELEVING

2 december 2018 was een mijlpaal voor Tribu-te: die dag presenteerden we de allereerste editie van ons The Salon Experience Event! Een uniek en premium belevingsevent opgebouwd rond 3 grote thema’s: inspiratie, beleving en The Salon Experience Awards. Doel van dit event: jou als kapper centraal plaatsen en de sector een uniek netwerkevent bieden om het jaar samen op een stijlvolle manier af te sluiten.

INSPIRATIE

Pascal Van Loenhout

ROCK ‘N ROLL

Pascal van Loenhout opende met een stevige rock ’n roll show. Zijn unieke en alternatieve visie maakt van hem een autoriteit binnen de sector. Als Design Director voor KEVIN.MURPHY reist hij de wereld rond voor shows en opleidingen. Pascal nam ons mee naar de ‘dark eighties’ en stelde een hele persoonlijke en donkere collectie voor: Black.

SEE MORE

Menspire

KRACHT & POSITIVITEIT

Kracht en positiviteit brachten Josh Lamonaca van Menspire uit UK op het niveau waar hij vandaag is. Hij is een topper in de barber en grooming wereld en was voor het eerst in België aanwezig. Josh startte zijn act met storytelling over zijn verhaal van jongen die in moeilijke omstandigheden opgroeide, hard moest werken en vechten voor zijn weg naar de top. Daarna presenteerde Josh vier modellen met trendy en hedendaagse kapsels die voorbeeld waren van zijn typische ‘precision hair cutting’. Josh geeft ondertussen overal ter wereld barber en grooming opleidingen, van Amerika tot Australië.

SEE MORE

Ludovic Beckers

FIBRE FABRIC FASHION

Deze bescheiden Belgische kapper runt zijn eigen salon ‘The house of Artistry’ in Maaseik en is de drijvende kracht achter Curve-O. Hij behoort tot de absolute wereldtop en geeft als International Educator voor Redken shows van Parijs tot Las Vegas. In primeur presenteerde Ludovic zijn collectie ‘Maryland’, waarbij hij en zijn team aan bepaalde onderdelen maar liefst 18 weken hadden gewerkt! Voor deze show haalde Ludovic zijn inspiratie bij de artistieke vorm van religie, meer bepaald bij nonnen en hun typische kap. Het project ‘Fibre Fabric Fashion’ is veel meer dan een kapselcollectie maar een heus kunstproject waarbij alle elementen zelfgemaakt zijn.

SEE MORE

Xpresion

PIXELCOLORING

Ook onze afsluiter van de avond was voor het eerst in België, vanuit Madrid: X-Presion. Een creatieve studio die ver voorbij de typische kapsels durft te gaan. Ze worden bestempeld als de koningen van de pixelcoloring, een innovatieve kleurtechniek waarmee pixel-effecten in het haar worden gecreëerd, en kregen al talrijke internationale awards voor hun werk. X-Presion presenteerde hun nieuwe Tartan collectie, gebaseerd op de tartan, de geruite stof die typisch is bij de Schotse kilt. Fascinerend!

SEE MORE

AWARDS

De ‘The Salon Experience Awards’ vormen de ultieme waardering en erkenning voor grensverleggende salons én kappers die naar beleving streven. In de stijl van een echte Oscaruitreiking werden onze awards tijdens een prestigieuze ceremonie uitgereikt. 

Dit zijn de winnaars:

NEW SALON

Een nieuw salon dat in 2018 werd opgestart en van bij de start voor een unieke beleving zorgt.

De jury bracht een bezoek aan elk salon om de unieke sfeer zelf te voelen en te beleven. Bovendien kreeg elk salon een mystery visitor over de vloer.

Mitchell’s Coiffure

Chaussée de Waterloo 784, 1180 Brussel
Opening: February 2018
Supplier furniture: JJ Maes – www.jjmaes.be
Architect: AGENCE MIGUEL PINTO
www.miguelpinto.be

DIGITAL INFLUENCER

Deze award beloont een digitale creatieveling die investeert in de professionele online aanwezigheid van zijn/haar salon en dat bovendien op een unieke en vernieuwende manier doet.

De jury deed een uitgebreide screening van de sociale media en de website van alle genomineerden. Larisa Love, één van de bekendste hair artists uit de USA, met meer dan 500.000 volgers op Instagram zelf een influencer, kondigde via een videoboodschap de winnaar aan.

Bobhead Creative Hairdressers

Sofie Schrauwen en Robby Osselaer wonnen deze award omdat ze op 3 niveaus uitblinken in hun communicatie: ze communiceren zowel puur professioneel over hun kapsels en creaties maar betrekken ook de mensen achter Bobhead én hun klanten.

EDUCATOR

Met deze award willen we een toptalent en professional waarderen die het afgelopen jaar met een onderscheidende visie haar of zijn stempel heeft gedrukt op het vlak van opleidingen en educatie. Een voorbeeld die anderen motiveert en inspireert én uitblinkt in haar/zijn vak.

Toni Kalin

De jury koos dit jaar voor de kapper die zowel nationaal als internationaal duizenden andere kappers inspireerde en leerde groeien in hun vak én dit bovendien op de meest neutrale manier deed. Toni bouwde aan zijn ‘eigen merk’ met eigen collecties en ook de academie was een gans jaar volgeboekt. Daarnaast presenteerde Toni shows in binnen- en buitenland voor verschillende merken waaronder Eleven Australia, Schwarzkopf Professional, Dyson,…